***       Водещите вечерни новини       на 6 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 6 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Желанието на Григорова да оспорва резултата от изборите; и обяснението защо всъщност няма аргумент за това


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 ноември   

 

От щаба на Григорова сложиха под подозрение удостоверяването на машините. Бившият заместник-министър Благовест Кирилов сподели фотография на машината при довереното създаване, на която написа, че хеш кодът, който е показан, „ не може да бъде валидиран “.

Обяснение: 

„ По-просто казано - на екрана написа хешът на софтуера, и написа, че на флашката не е записан хеш, с който да бъде направено съпоставяне. Това е.

Още тогава споделих на Сиела, че както " дневникът е фалшифициран ", по този начин и това известие са неприятно измислени и е добре да го трансформират. Или даже да го махнат в такива случаи (и да дава неточност единствено в случай че има разминаване) “.

„ Как знам това? Защото, обратно на изявлението на господин Кирилов, че " никой не реагира " и " никой не пита за какво ", по време на първото доверено създаване видяхме това известие. И питах присъстващите там Сиела за какво го има. И тя обясниха (пред всички) горното, което е изцяло рационално. Два дни по-късно, при прегледа на кода, аз гледах точно по какъв начин действа хеш-екстракторът, с цел да се уверя в описаната логичност “. 

***

***

Днес специалист от щаба на Ваня Григорова сподели копие от формален протокол от секция 224601006, в който няма нито един глас за никой претендент. Той показа това като мотив да се оспорят изборите, тъй като подобен празен протокол можело да се попълни с каквито си желаете цифри. Да, но не, тъй като има и видеонаблюдение, написа bird.bg.

Протоколът от секция 224601006 е качен сканиран в уеб страницата на ЦИК и се вижда, че в него Терзиев има 15 хартиени и 163 машинни гласа, а Григорова - 39 хартиени и 44 машинни гласа.

Това се удостоверява от видеозаписа на броенето в същата секция (14 мин. 15 сек. Нататък): https://tinyurl.com/pra6recs

При сравняване на протокола, качен в уеб страницата на ЦИК, и копието, показано от щаба на Григорова, се виждат явни разлики още на първата страница.

 

***

„ Изборите минаха, ние би трябвало да служим на всички софиянци, в това число и на тези, които не са дали своят вот за нас или изобщо не са дали своят вот. Имаме упоритости да върнем доверието в общината и да оправдаем упованията “, добави той.

***

Налице е малко по-голямо желание за Ваня Григорова измежду женската публика: делът на дамски избор при нея е близо 60%, а при Терзиев – малко по-нисък.

Ако над 70% от вота за Терзиев идва от ПП-ДБ-СС, то делът на последователите на Българска социалистическа партия при гласувалите на втория тур за Григорова е малко над една трета. Григорова затвърждава облика на претендент с по-скоро протестен и отвъдпартиен фокус.

***

***

Рано тази заран е умрял професорът по културна антропология Ивайло Дичев, оповестиха негови близки пред " Дневник ". 

До последно той беше учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Ръководи магистърска стратегия по културна антропология, издава онлайн изданието за културни проучвания " СеминарБГ ".

***

Пред съда Васил Михайлов сподели, че желае по-лека мярка, с цел да се радва на околните и дребната независимост, която има, до момента в който е под домакински арест. Той описа, че е подложен на психически напън.

***

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който даде обещание да спре военната помощ от Словакия за прилежаща Украйна, съобщи през днешния ден, че няма желание да попречва износа на частни компании от отбранителния бранш за Киев, съобщи Ройтерс.

***

Израелските въоръжени сили приветстваха разполагането на американска нуклеарна подводница в района, съобщи Ройтерс.

„ Винаги е добра вест да забележим, че американците придвижват насам още средства ", съобщи пред публицисти представителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) подполковник Ричард Хехт. „ Виждаме това като възпиращ, стабилизиращ аспект в района ", добави той.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР